Welke woningrenovaties zullen de meeste waarde toevoegen?

Een kookeiland of inloopkast installeren. Een kantoor aan huis bouwen of verbouwen. Een ADU- of schoonfamilie suite bouwen in de achtertuin. Stone zorgt altijd voor een klassieke, stijlvolle uitstraling.

Het vervangen van vinylbeplating door steenfineer, zelfs op slechts een deel van uw huis, zoals de ingang, kan de buitenkant en, nogmaals, het uiterlijk van een huis aanzienlijk verbeteren. De gemiddelde kostenraming omvat drempels van 36 voet, hoeken van 40 voet en één adresblok, en materialen waaronder twee waterdichte barrièrelagen en corrosiebestendige latten en bevestigingen. Dit project verdient ook bijna alle kosten terug (iets meer dan 91 procent). Een vernieuwde badkamer is een belangrijk verkoopargument voor elk huis.

Gebruik bij het verbouwen strakke oppervlakken voor een sprankelende ruimte die schoonmaken een fluitje van een cent maakt. Volgens hetzelfde rapport van de National Association of the Remodeling Industry schatten makelaars dat huiseigenaren tot 57 procent van de kosten van een badkamerrenovatie kunnen terugverdienen wanneer ze hun huis verkopen. De verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) van uw huis zijn de componenten die ervoor zorgen dat alles soepel blijft draaien. Dit zijn enkele van de belangrijkste onderdelen om te onderhouden.

Bovendien schatten makelaars dat huiseigenaren 85 procent van de kosten van een vervanging van de HVAC kunnen terugverdienen wanneer ze hun huis verkopen. Heb je vragen over kopen, verkopen of huren tijdens COVID-19? Kom meer te weten. Je hoeft geen tegels eruit te scheuren of alle nieuwe armaturen toe te voegen om je badkamer een facelift te geven. In feite brengt 27 procent van de verkopers verbeteringen aan in de badkamer voordat ze worden verkocht, en dit kunnen eenvoudige oplossingen zijn.

Het opknappen van vloeren is een andere veelvoorkomende taak van 24 procent van de verkopers. Elke te gepersonaliseerde renovatie kan schadelijk zijn voor de waarde van een huis, vooral als het gaat om tegels die meer moeite en geld kosten om te vervangen, zei Bob Gordon, makelaar en blogger bij Boulder Real Estate News. Als u geen fortuin wilt uitgeven aan het inhuren van een professional om de vloer te vervangen, overweeg dan om deze huisrenovatie zelf uit te voeren. Een kleine verbouwing, zoals het rapport het definieert, is gebaseerd op een keuken van 200 vierkante meter met 30 voet aan werkbladen en kasten waar u apparaten kunt vervangen door nieuwe, energiezuinige modellen; kasten opnieuw kunt plaatsen met panelen in shakerstijl; nieuwe werkbladen of spoelbakken kunt installeren; hardware kunt vervangen; nieuwe vloeren kunt toevoegen en muren opnieuw kunt schilderen.

En hoewel het normaal is om verbeteringen aan te brengen om de verkoopprijs van uw huis te verhogen, zullen sommige renovaties u op de lange termijn zelfs geld kosten. Een afgeschermde veranda of patio in de achtertuin, vooral een met een buitenkeuken met een ingebouwde grill en een kleine koelkast, zorgt voor een prachtige bonusruimte. U kunt ook een herfinanciering in contanten uitvoeren waarbij u uw huidige hypotheek verruilt voor een nieuwe, grotere lening, zodat u geld beschikbaar hebt om renovaties uit te voeren. Als u uw garageruimte als fitnessruimte of extra woonruimte moet gebruiken, zorg er dan voor dat toekomstige huiseigenaren de renovaties gemakkelijk en goedkoop kunnen verwijderen.

Een verbeterde badkamer kan zeker waarde toevoegen aan een huis, maar het is gemakkelijk om je te laten meeslepen en te ver te gaan met luxe. Denk goed na over hoe vaak je een serre gaat gebruiken voordat je aan deze dure renovatie begint, vooral als je huis binnenkort op de markt komt. Als u bijvoorbeeld herfinanciert, houdt een taxateur rekening met renovaties bij de schatting van de waarde van uw woning. Voordat u beslist over een verbouwingsproject, is het dus handig om te weten wat voor rendement u kunt verwachten, namelijk hoeveel van de kosten zullen worden terugverdiend in termen van verhoging van de waarde en vraagprijs van uw huis wanneer u het op de markt brengt.

Vanwege de kosten voor het bouwen van een zwembad plus onderhoudskosten en een zeer kleine potentiële waardestijging, is het toevoegen van een zwembad voor de meeste huiseigenaren gewoon niet de moeite waard.

Leave Reply

Required fields are marked *