Moet je een huis bouwen of herbouwen?

Wanneer u de mogelijkheid overweegt om een volledig huis te verbouwen, is een deel van het proces de beslissing om te investeren in uw huidige ruimte of om een nieuw huis te bouwen met de gewenste kenmerken. Om een lang verhaal kort te maken, het is bijna altijd goedkoper om je bestaande huis te renoveren dan om te herbouwen. Als je weinig geld hebt, kost een grote verbouwing van een huis, hoewel duur, minder dan een verbouwing van een heel huis. Als uw familie is gegroeid, maar uw huis niet, kunt u te maken krijgen met vragen over uw huisvestingsregelingen.

Een bestaande woning kopen is een optie. Maar er zijn ook andere opties. Een woningrenovatie kan de omvang van uw huis vergroten, voor betere functionaliteit zorgen en, afhankelijk van de omvang, betaalbaar zijn. Aan de andere kant kan het bouwen van een nieuw huis u uw droomhuis geven en op de lange termijn mogelijk de kosten verlagen.

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het nemen van uw beslissing. De duurste kamer om te verbouwen is de keuken. Keukenrenovaties omvatten alle elementen van de verbouwing van elke andere kamer, plus sanitair, HVAC, extra elektriciteit, kasten, apparaten en extra planning. Badkamers, hoewel prijzig, komen op de tweede plaats na keukens.

Deane heeft meer dan 30 jaar gewerkt in de woningbouw, aanneming, verbouwing, onderhoud en woningreparatie en werkt nu als freelance schrijver en adviseur voor verschillende publicaties met informatieve en financiële inhoud die doe-het-zelf, informatieve en financiële inhoud bevatten. Gedurende zijn hele carrière heeft hij ernaar gestreefd zijn klanten te helpen het potentieel te ontdekken dat verborgen zit in de muren van elk huis en hen in staat te stellen de controle over hun reparatie- en verbouwingsprojecten over te nemen. Het belangrijkste carrièredoel van Deane is om kennis over thuis te delen en zelfvoorzieningsinstrumenten te bieden aan een zo breed mogelijk publiek. Lexie is een assistent-redacteur die verantwoordelijk is voor het schrijven en redigeren van artikelen over een breed scala aan huisgerelateerde onderwerpen.

Ze heeft bijna vier jaar ervaring in huisverbetering en heeft haar expertise ingezet bij bedrijven zoals HomeAdvisor en Angi (voorheen Angie's List). Kopers zijn nauw afgestemd op de ouderdom van woningen. Zo niet, dan zullen hun makelaar en huisinspecteur hen hiervan op de hoogte stellen. Met andere woorden, veel gemeenschappen stellen grenzen als je een klein huis wilt slopen en een uitgestrekt herenhuis wilt bouwen.

Als de fundering slecht is en veel werk vergt, moet u misschien zelfs het huis optillen voordat het kan worden gerenoveerd. Als het tijd is om 15 jaar later te verkopen, verkoop je een huis van 15 jaar oud in plaats van een huis van 40 jaar oud. Als je een huis van 60 jaar oud hebt en de meeste huizen eromheen onlangs zijn herbouwd, is het misschien de moeite waard om je eigen huis te herbouwen. Dus wat is het antwoord? Renoveert u? Of ga je omver en herbouw je? Natuurlijk zijn voor de hand liggende zaken, zoals wat je budget is en hoeveel tijd je hebt, enkele van de eerste dingen waar je naar moet kijken.

Het ergste is om een gedeeltelijk voltooid huis te hebben, omdat structuren die aan elementen worden blootgesteld snel verouderen. Het is geen verrassing dat ze datgene waar ze over schrijft in de praktijk brengt en dat ze zelf midden in een verbouwing van een huis zit. Bestemmingswetten kunnen ook de hoogte van een nieuw huis beperken, dus u kunt niet alleen worden beperkt door de oude voetafdruk, maar ook door een gebouw met een of twee verdiepingen. Bouwvergunning Het kan veel gemakkelijker zijn om een bouwvergunning te krijgen voor de verbouwing van een bestaand gebouw (vaak toegestaan op grond van toegestane ontwikkeling) dan om toestemming te krijgen voor een nieuw huis.

Als sloop gevolgd door de bouw van een nieuw huis op de agenda staat, verdeel het project dan niet in twee helften. En als u echt een nieuw huis wilt bouwen, kunt u de beschikbare opties bekijken om het zorgvuldig te slopen, te verwijderen voor hergebruik elders of om afzonderlijke componenten en materialen te bergen om afval tot een minimum te beperken.

Leave Reply

Required fields are marked *