Wanneer moet je eerst het interieur of exterieur renoveren?

Als het gaat om het renoveren van uw huis, kan het ontmoedigend zijn om na te denken over wat er allemaal moet gebeuren. Funderings- en buitenwerkzaamheden moeten eerst worden uitgevoerd, omdat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het huis gezond is voordat u met interieurwerkzaamheden begint. Overweeg uw redenen, behoeften en budget voor de renovaties voordat u aan een project begint. Een renovatiecalculator kan u helpen de kosten in te schatten en te laten zien hoe betaalbaar een make-over kan zijn.

In de meeste markten zal een complete renovatie de waarde slechts licht verhogen volgens een rapport van de National Association of Homebuilders (NAHB). Kies projecten waarvan u weet dat u ze op tijd kunt voltooien en die jarenlang waarde zullen toevoegen aan het onroerend goed. Bij het opfrissen van de buitenkant van een huis zijn twee belangrijke dingen om te overwegen wat u misschien wilt verwijderen of aan het landschap wilt toevoegen. Wil je meer bomen of minder? Een verlichte brug naar je voordeur of in plaats daarvan grotere bloembedden en mulchruimtes? Als je moeite hebt om te visualiseren hoe iets eruit kan zien of geen idee hebt waar je moet beginnen, overweeg dan om een landschapsarchitect in te huren om de omvang van je project te bepalen.

Volgens de American Society of Landscape Architects is het inhuren van een professional een van de beste investeringen voor uw huis en kan dit tot 15% van de totale waarde van het huis uitmaken. Andere projecten die u kunt overwegen, zijn onder meer het toevoegen van nieuwe buitenruimtes, het verbeteren van bestaande uitzichten, het aanbrengen van buitenverf en -vlekken, het uitbreiden van de garage en zelfs het opknappen van uw oprit. Renovaties aan de buitenkant kunnen een woning aantrekkelijker maken en de waarde ervan verhogen. U kunt er ook voor kiezen om deze beslissing te baseren op een binnen- of buitenrenovatie.

We zien vaak de beste resultaten wanneer huiseigenaren buitenrenovaties zoals dakbedekking of gevelbeplating bovenaan hun lijst zetten. Dit hangt altijd af van wat voor jou het belangrijkst is of welke tijd van het jaar het is. Als u van plan bent om in januari met de renovatie te beginnen, kunt u betere resultaten behalen als u begint met interieurprojecten. Als de renovatie uitgebreider is en de hulp van een professional vereist is, wordt uw opdracht meestal gedicteerd door specialisten die de renovatie uitvoeren.

In de meeste gevallen moeten loodgieterij en elektrische werkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd, bijvoorbeeld. Als je bemanning om je voorkeur vraagt, zegt Farkash dat je niets fout kunt doen met een binnenstebuiten aanpak. Werk je een weg van binnenuit (zoals mechanische elementen in muren en vloeren) naar buiten (denk aan cosmetische afwerkingen), zegt hij. Een van de voordelen van het inhuren van een professioneel team voor grotere, multidisciplinaire projecten is dat ze weten waar ze moeten beginnen en waar ze van daaruit heen moeten.

Op de lange termijn kunnen deze professionals deze projecten sneller voltooien, zodat je niet langer dan nodig in een renovatiezone hoeft te wonen, zegt Farkash.

Leave Reply

Required fields are marked *