Is het goedkoper om een huis te kopen of te renoveren?

Beslissen of u uw huidige woning wilt renoveren of een nieuwe wilt kopen, is geen gemakkelijke beslissing. Volgens een recent onderzoek hebben de meeste kopers die na een renovatie een opknapbeurt hebben gekocht ongeveer hetzelfde bedrag uitgegeven als mensen die instapklare huizen kochten. Een ander ding om te overwegen is hoeveel geld je moet uitgeven aan een renovatie om te krijgen wat je wilt. Als de verkoper gemotiveerd genoeg is om het huis te verkopen, kan hij vaak met u samenwerken en reparaties en lichte renovaties als voorwaarde voor de verkoop van het huis opnemen.

Idealiter is uw huis meer waard dan wat u hebt betaald om het te kopen en te renoveren als al het werk is gedaan. Studies hebben aangetoond dat opknapper in sommige markten niet significant goedkoper is dan instapklare woningen. Het kopen en renoveren van een fixer heeft nog steeds zijn voordelen, zoals de mogelijkheid om alle afwerkingen zelf te kiezen. Hoewel u een schatting kunt krijgen van de renovatie voordat u een aannemer inhuurt, bestaat er altijd een kans dat u uiteindelijk meer uitgeeft dan verwacht.

Als je niet veel tijd hebt om aan een renovatie te besteden en het je kunt veroorloven om wat meer te betalen voor een woning, kun je misschien beter een instapklaar huis kopen.

Leave Reply

Required fields are marked *