Is het goedkoper om een huis te slopen, te herbouwen of te renoveren?

Als het gaat om de keuze tussen slopen en herbouwen in plaats van het interieur van uw huis opnieuw in te richten om aan uw behoeften te voldoen, bedragen de kosten van een typische renovatie twintig procent hoger dan de renovatie van een bestaande structuur, volgens The Spruce. Als u over beperkte middelen beschikt, is een grote renovatie van een huis, hoewel duur, minder dan de herbouw van een heel huis. In tegenstelling tot een renovatie van een keuken of badkamer, omvat een darmrenovatie een aanzienlijke sloop, aangezien het huis volledig ontdaan is. In sommige situaties kost het meer tijd en geld om een huis te renoveren en te verbouwen dan om het opnieuw te bouwen.

De ouderdom en staat van het huis, de complexiteit van lokale bouwvoorschriften en de beschikbaarheid van arbeidskrachten en materialen kunnen allemaal van invloed zijn op de kosten van een darmrenovatie. Aangezien geschatte budgetten en tijdlijnen sterk verschillen tussen projecten, blijft de keuze om te herbouwen of te renoveren een zeer persoonlijke beslissing. In zijn artikel „Moet ik mijn huis renoveren of slopen en opnieuw opbouwen?” voor EcoHome, legt Mike Reynolds uit. Hij schrijft dat „er een dialoog is die je eerst met jezelf en daarna met de juiste professionals moet voeren om tot de juiste beslissing voor jou te komen.” Naast vele andere „emotionele en logistieke factoren” moeten huiseigenaren overwegen of de indeling van hun huis voldoet aan hun huidige en toekomstige behoeften, hoe goed het huidige ontwerp van de woning op de markt zou presteren als het te koop zou worden aangeboden, en hoe gemakkelijk ze financiering kunnen krijgen voor hun nieuwbouw- of darmrenovatieproject en hoe lang ze het zich kunnen veroorloven om ergens anders te wonen.

Hieronder helpen we huiseigenaren te beantwoorden of ze hun huis moeten renoveren of herbouwen door talloze vragen over kosten, efficiëntie en ROI te beantwoorden. Houd rekening met de extra kosten die gepaard gaan met het feit dat u uw huis meerdere maanden moet verlaten als u besluit om te herbouwen. Zorg ervoor dat u de bestemmings- en vergunningswetten in uw stad of staat onderzoekt voordat u met werkzaamheden begint, of het nu gaat om verbouwing of verbouwing. Als u een huis van 60 jaar oud heeft en de meeste huizen eromheen onlangs zijn herbouwd, kan het de moeite waard zijn om ook uw huis opnieuw op te bouwen.

Net als bij de kosten voor darmrenovatie variëren de kosten van herbouwprojecten sterk, afhankelijk van hoe gemakkelijk het is om te bouwen in uw regio en hoeveel vergunningen er elk jaar door het bureau van de beoordelaar worden verwerkt. Na vele jaren van raamreparaties, vervanging van gevelbeplating en vervanging van vloeren, is het misschien tijd om het hele huis volledig te herbouwen of een grote renovatie uit te voeren. Als het huis grote schade heeft opgelopen, een slechte fundering heeft, of als u gewoon liever een geheel nieuw huis wilt hebben, ga dan voor sloop en herbouw. Wanneer ze proberen te beslissen of ze hun huis moeten renoveren of herbouwen, moeten huiseigenaren nadenken over hoe dit aansluit bij hun huidige behoeften.

In stedelijke gebieden en veel buitenwijken is het verbouwen van huizen vaak beperkt tot de voetafdruk van het oorspronkelijke huis. Als u van plan bent om een langere periode in het huis te wonen voordat u het verkoopt, is het meestal verstandiger om het af te breken en opnieuw op te bouwen, in ieder geval vanuit puur financieel oogpunt. Met andere woorden, veel gemeenschappen stellen grenzen als je een klein huis wilt slopen en een uitgestrekt herenhuis wilt bouwen. Net als bij een oudere auto zijn kleine reparaties goed genoeg om de auto draaiende te houden, maar uiteindelijk kan een complete revisie of zelfs een nieuwe auto op zijn plaats zijn.

Leave Reply

Required fields are marked *