Welke huisverbeteringen voegen de meeste waarde toe?

Woningrenovaties van badkamers en keukens zijn de meest populaire projecten voor woningverbetering. U kunt verwachten 75% van uw investering terug te verdienen (volgens het Appraisal Institute of Canada). Het vervangen van vinylbeplating door steenfineer, zelfs op slechts een deel van uw huis, zoals de ingang, kan de buitenkant en, nogmaals, de uitstraling van een huis aanzienlijk verbeteren. De gemiddelde kostenraming omvat drempels van 36 voet, hoeken van 40 voet en één adresblok, en materialen waaronder twee waterdichte barrièrelagen en corrosiebestendige latten en bevestigingen.

Dit project verdient ook bijna alle kosten terug (iets meer dan 91 procent). Als het doel is om waarde toe te voegen aan je huis, dan is de keuken waarschijnlijk de plek om te beginnen. Volgens de conventionele wijsheid verkopen keukens en badkamers huizen. Hoeveel zal een nieuwe keuken de waarde van je huis verhogen? Volgens Zillow bieden keukenrenovaties tot 80% rendement op de investering.

Afhankelijk van hoe u ervoor kiest om te renoveren, kunt u meer of minder rendement behalen op deze investering. Van isolatie tot elektriciteit, enkele van de grootste woningverbeteringen die waarde toevoegen, zijn niet altijd zichtbaar. Het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis is belangrijk voor kopers en kan u ook geld besparen. Het toevoegen van basisvoorzieningen aan een huis dat ze niet heeft, voegt geen waarde toe; het brengt het pand alleen op één lijn met de rest van de huizen in de buurt, zodat u een vergelijkbare prijs kunt vragen.

Als uw huis slechts één badkamer en meerdere slaapkamers heeft, kan het toevoegen van een extra badkamer aan de indeling vaak waarde toevoegen aan uw huis en tot 70% rendement op uw investering opleveren. Kenmerken die de uitstraling van de stoeprand verbeteren, spreken elke potentiële koper aan die naar uw huis komt, waaronder een goed onderhouden gazon, goedkope landschapsarchitectuur, verse verf (in ieder geval de voordeur) en nieuwe adresnummers. Hoewel verre van goedkoop, kan het toevoegen van extra woonruimte (die flexibel kan worden gebruikt om vrienden en familie te huisvesten, te verhuren op Airbnb of spullen op te slaan) een van de beste woningupgrades zijn die je kunt maken. Als je je huis renoveert om het te verkopen, kan het aanbrengen van enkele verbeteringen een grote bijdrage leveren aan het toevoegen van waarde aan je huis.

Het creëren van een buitenruimte maakt van uw huis een ontspannen bestemming voor bijeenkomsten en voegt veel waarde toe. Naast keukens zijn badkamers het andere gebied waar huizen het meest gedateerd zijn, en ze verschijnen onvermijdelijk op elke lijst van woningverbeteringen die de meeste waarde toevoegen. Energiebedrijven kunnen kortingen en incentives aanbieden om isolatie toe te voegen om uw huis energiezuiniger te maken. Bovendien schatten makelaars dat huiseigenaren 85% van de kosten van een vervanging van de HVAC kunnen terugverdienen wanneer ze hun huis verkopen.

Hoewel deze projecten misschien niet veel geldwaarde toevoegen, zorgen ze ervoor dat uw huis sneller wordt verkocht en dat u veel van het werk zelf kunt doen om geld en tijd te besparen.

Leave Reply

Required fields are marked *