Moet ik mijn huis renoveren of herbouwen? Een gids voor het nemen van de juiste beslissing

Het kan moeilijk zijn om de beslissing te nemen om uw huis te renoveren, te verbouwen of opnieuw op te bouwen. Het is belangrijk om rekening te houden met alle factoren die een rol spelen, zoals de emotionele gehechtheid aan het bestaande gebouw, de waarde van het onroerend goed en tijdsdruk. In dit artikel bespreken we hoe je de beste beslissing kunt nemen voor je huis en budget. Wederopbouw is de duurste en meest opdringerige optie.

Verbouwen is meestal de beste keuze als renovatie of verbouwing meer kost dan de herbouw van het gebouw. Als een ingenieur van mening is dat een gebouw niet langer structureel veilig of gezond is, kan het verwijderen van het gebouw ook de beste keuze zijn. Als de fundering in slechte staat is en veel werk vereist, moet u misschien zelfs het huis optillen voordat het kan worden gerenoveerd. Uiteindelijk moeten het fundament en de basisstructuur van het huis in goede staat zijn om grote verbouwingsprojecten mogelijk te maken.

Is dat niet het geval, dan moet het huis herbouwd worden. Er is niet altijd een definitief goed of fout antwoord op de vraag welke keuze beter is tussen het renoveren, verbouwen of herbouwen van een huis, dus ik zal dit op vrijwel dezelfde manier benaderen als wanneer ik met klanten overleg. Mijn eerste stap is altijd om te bepalen welke emotionele band de huiseigenaar heeft met het bestaande gebouw en hoe zijn partner erover denkt. Dat zal grotendeels de beslissing bepalen, ongeacht de variabelen, dus het is het beste om dat van meet af aan te bepalen.

Renoveren vergt doorgaans minder werk dan herbouwen, omdat u met een bestaande structuur werkt. Waar renoveren meer gaat over upgraden, betekent herbouwen dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Dit kan een spannend project zijn om naar uit te kijken, want het betekent dat je aan het einde van het proces een gloednieuw huis hebt. Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het nemen van deze belangrijke beslissing, en factoren zoals sentimentele waarde, eigendomswaarde en tijdsbeperkingen zijn allemaal cruciaal, legt The Three Birds uit.

Hoe lang ben je van plan thuis te blijven? Financieel gezien is het over het algemeen verstandiger om af te breken en opnieuw op te bouwen als u van plan bent om in de nabije toekomst in uw huis te gaan wonen. Bij de wederopbouw zet u de klok opnieuw in op de structuur, materialen en algehele efficiëntie van uw huis. Een grootschalige renovatie gedurende een lange periode kan belastend zijn voor uw gezond verstand, maar u zult uiteindelijk minder geld uitgeven en die betalingen over de tijd spreiden. Als je weinig geld hebt, kost een grootschalige renovatie van een huis, hoewel duur, minder dan een grootschalige verbouwing.

Zorg ervoor dat u de bestemmings- en vergunningswetten in uw stad of staat onderzoekt voordat u met werkzaamheden begint, of het nu gaat om verbouwing of verbouwing. Het probleem is dat dit gebeurt in combinatie met uitgebreide, dure renovaties van een bestaand huis, wat betekent dat u dubbel in uw financiering moet duiken. Lee heeft meer dan twintig jaar praktijkervaring met het verbouwen, repareren en verbeteren van huizen en geeft al meer dan dertien jaar advies over huisverbetering. Na vele jaren van raamreparaties, gevelbeplating en vervanging van vloeren is het misschien tijd om uw hele huis volledig te herbouwen of een grootschalige verbouwing uit te voeren.

Hopelijk helpt deze gids je om te beslissen of renovatie, verbouwing of sloop van je huis en verbouwing de betere optie is. Kelly Bacon is een gecertificeerde hoofdaannemer met meer dan 40 jaar ervaring in de bouw, woningbouw en verbouwing en utiliteitsbouw. Bouwvergunningen zijn vaak een detail dat veel huiseigenaren over het hoofd zien bij het plannen van een renovatie of verbouwing.

Leave Reply

Required fields are marked *