Moet u uw huis renoveren of een nieuw huis kopen?

Beslissen of u uw huidige woning wilt renoveren of een nieuwe wilt kopen, is geen gemakkelijke beslissing. Is het renoveren van een huis de moeite waard? Met de juiste voorbereiding en planning is het renoveren van je huis absoluut de moeite waard. Je familie is niet ontworteld en je hoeft je geen zorgen te maken over het inpakken en verplaatsen van alles naar een nieuwe locatie. Wonen in een opknapper terwijl je aan het renoveren bent, is niet zo moeilijk als je zou denken (als je weet hoe je het moet laten werken).

U zult kosten moeten maken, ongeacht welk pad u kiest, en wat voor u logisch is, is misschien niet logisch voor een andere huiseigenaar. Voor sommige huiseigenaren is verhuizen goedkoper. Voor anderen is het financieel logischer om het huis dat ze al hebben te renoveren. Om erachter te komen wat voor u de meest betaalbare optie is, moet u rekening houden met alle mogelijke uitgaven om een nauwkeurige vergelijking te maken.

De materialen die u kiest voor uw renovatieproject kunnen de kosten van uw renovatie drastisch verhogen. Als je van tuinieren houdt en urenlang plezier zou beleven in een kas in de achtertuin, maar het is waarschijnlijk niet iets waar de meeste kopers later een beroep op zullen doen, dan is het prima om van je huis te genieten terwijl je erin woont. Natuurlijk renoveert u uw huis zodat u er met plezier kunt wonen, maar op een dag wilt u waarschijnlijk verkopen, dus het is belangrijk om te beslissen of u gaat verbouwen of verhuizen, rekening houdend met het bedrag van uw verbouwingsbudget dat u terugverdient bij doorverkoop. In de onderstaande tabellen hebben we gekozen voor renovaties uit het middensegment met materialen van gemiddelde kwaliteit, niet voor luxe afwerkingen.

Als u overweegt een huis te kopen, kunt u overweldigd worden door het aantal leningen dat beschikbaar is om een huis te kopen. U moet vooruit plannen voor andere renovatiegerelateerde uitgaven, zoals een hotelkamer als u tijdelijk het huis moet verlaten voor grote werkzaamheden, opslag buiten het gebouw als u de vloeren besproeit of uit eten gaan als uw keuken onbruikbaar is. We hebben cijfers verzameld voor de 10 grootste renovatiesteden van het land op dit moment op basis van klanten die PODS-opslagcontainers ter plaatse boeken zonder hun adres te verplaatsen. De meest populaire reno's in de stad zijn momenteel keukens en badkamers, gevolgd door updates van de woonkamer voor iedereen met een beperkt budget, aangezien renovaties van droge ruimtes doorgaans goedkoper zijn dan renovaties van natte ruimtes of grootschalige revisies.

Als u waarschijnlijk een hoog investeringsrendement (ROI) zult behalen, is het waarschijnlijk beter om uw renovaties uit te voeren en later te verkopen, zelfs als de markt tussendoor afkoelt. Als u door middel van een verbouwing een uitbreiding doormaakt, kost uw verbouwde woning u op veel van dezelfde manieren als wanneer u zou verhuizen. We zijn daarom tot de conclusie gekomen dat ze ofwel hun huis kunnen renoveren, hun huis mogen inrichten of containers mogen gebruiken voor extra opslagruimte. Geen enkel renovatieproject is zonder haperingen, dus houd altijd rekening met een buffer van 10 tot 20 procent voor het geval u onderweg onverwachte problemen ontdekt.

Leave Reply

Required fields are marked *