7 essentiële tips voor het renoveren van een oud huis

Een oud huis renoveren kan een hele klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en kennis kan het een lonende ervaring zijn. Bankrate, opgericht in 1976, heeft een lange reputatie als het gaat om het helpen van mensen bij het nemen van slimme financiële beslissingen. We hebben deze reputatie al meer dan vier decennia lang behouden door het financiële besluitvormingsproces te ontraadselen en mensen het vertrouwen te geven om de volgende stappen te zetten. Bij het renoveren van een ouder huis is het belangrijk om op de hoogte te zijn van asbest en loodverf.

De Environmental Protection Agency (EPA) schat dat 87 procent van de huizen die vóór 1940 zijn gebouwd, en een kwart van de huizen gebouwd tussen 1960 en 1978, was versierd met verf op loodbasis, wat zowel lichamelijke als mentale problemen kan veroorzaken, vooral voor kinderen en zwangere vrouwen. Het is ook waarschijnlijk dat een nieuw dak nodig is bij de renovatie van een ouder huis. Zelfs kwaliteitsdaken moeten gemiddeld elke 25 tot 50 jaar worden vervangen. Bovendien werden daken van oudere huizen vaak gebouwd met houten dakspanen, die gevoelig zijn voor schimmels, lekken en brand.

Veel oudere of historische huizen hebben knop-en-buisbedrading, die tot de jaren dertig op grote schaal werd gebruikt. Het is niet illegaal en is nog steeds acceptabel volgens de huidige elektrische voorschriften. Als uw huis rond 1960 of zo is gebouwd, moet u controleren of er gegalvaniseerde leidingen zijn. Gegalvaniseerde buizen, gemaakt van staal, waren een van de eerste vervangingen voor loodbuizen.

Ze zijn bedekt met zink en waren aanvankelijk behoorlijk duurzaam. In de loop van de decennia slijt de coating echter, waardoor de leidingen corroderen en roesten door constante blootstelling aan water. Wanneer gegalvaniseerde leidingen verslijten, kan dit het risico op lekken en barsten vergroten, wat ernstige waterschade kan veroorzaken. Elke klusjesman heeft een visie en plan nodig voor een succesvolle renovatie.

Loop door je nieuwe huis en maak onderweg aantekeningen. Hoe wil je dat de kamer eruitziet? Maak indien mogelijk schetsen. Of u kunt ook 3D-apps voor interieurontwerp gebruiken om de kamer te ontwerpen. Apps zoals „Design a Room” en „RoomStyler 3D Home Planner” bevatten productaanbevelingen (met behulp van gerichte advertenties).

Je kunt de kamer inrichten met echte producten en deze ook kopen. Hoe voor de hand liggend het ook mag lijken, het is essentieel om bepaalde beslissingen, zoals verfkleuren, vloerbedekking en verlichtingsarmaturen, uit te stellen totdat u tijd doorbrengt in de ruimte die u aan het renoveren bent. De keuzes kunnen overweldigend zijn als u bijvoorbeeld gedateerd tapijt vervangt. Strakke of losse vezels? Gestreept of zonder patroon? Welke exacte grijstint? De antwoorden zijn afhankelijk van andere aspecten van de renovatie, zoals het kiezen van verfkleuren.

Het verlagen van het budget is ieders grootste angst als het gaat om renovatie. Zelfs als je het essentiële advies opvolgt dat we al jaren geven — bouw een buffer van 20 procent in om onverwachte verrassingen op te vangen, vraag om referenties van aannemers en bekijk ze, verban woorden als „klaar” uit je vocabulaire — is het moeilijk om niet meer uit te geven dan je zou willen, zelfs als je een cheque van een miljoen dollar uitschrijft. Als uw toevoeging bijvoorbeeld dakspaanplaten vereist, kunt u op de lange termijn meer besparen door nu te kiezen voor de voorbehandelde en voorgeverfde variant. Het kost 10 tot 20 cent extra per voet, maar uiteindelijk betaal je later de helft minder schilderklussen, zegt Paul Eldrenkamp, eigenaar van Byggmeister, een ontwerp/bouwverbouwingsbedrijf in Newton Massachusetts.

Een aannemer uit Virginia biedt kortingen van 4,5 tot 5,5 procent (afhankelijk van het totale budget) op projecten tijdens zijn laagseizoen direct na nieuwjaarsdag. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om door te gaan met een renovatie zonder een architect in te huren, zelfs voor grote projecten. Dit is slechts één mogelijkheid voor het onverwachte, dus u moet extra tijd inplannen voor uw renovatie en extra geld in uw renovatiebudget om onverwachte ongelukken onderweg mogelijk te maken. Zonder voorbereiding kan het renovatieproces van een huis vol teleurstellingen zijn, want anders dan bij het bouwen van een nieuw huis begin je niet met een schone lei.

Tijdens de renovatie van een bed & breakfast uit de burgeroorlog enkele jaren geleden had aannemer Bill Asdal houten vloeren nodig. Als het huis dat u renoveert in de buurt van een oceaan of in een zeer vochtig klimaat staat, is de kans op schimmel- en meeldauwgroei nog groter. We hebben tientallen professionals uit de branche gevraagd om te inventariseren hoe u uw renovatiekosten kunt verlagen. Overweeg en controleer deze vaak over het hoofd geziene zorgen en neem oplossingen op in uw renovatiebudget.

Dus voordat je de bochten van het renovatiepad afdaalt, zijn hier zeven dingen die je moet weten over waar je moet beginnen bij het renoveren van een huis. Als u uw huis aan het renoveren bent voordat u er naar toe verhuist en ver weg woont, overweeg dan om te investeren in een sleutelkastje. Ze zitten echter ook vol problemen (klein en groot) die renovatieplannen kunnen vertragen. Uw renovatie zal langer duren dan verwacht, dus wees voorbereid bij het plannen van een renovatie van een huis en houd rekening om frustratie te voorkomen.

Met wat strategisch nadenken over ontwerpmaterialen en -timing kunt u de renovatiekosten van uw huis verlagen zonder te bezuinigen.

Leave Reply

Required fields are marked *