Welke woningrenovaties voegen geen waarde toe?

John Lewis & Partners heeft onlangs 2000 mensen ondervraagd om aan het licht te brengen dat één op de vijf mensen een bestaande open ruimte opnieuw heeft ingericht om plaats te bieden aan meerdere activiteiten gedurende de dag, zoals werken, sporten en thuisonderwijs. Ondanks de vraag naar opslagruimte, kan het toevoegen van extra slaapkamers 15% meer waarde aan uw huis toevoegen in vergelijking met extra kastruimte. Bij renovaties krijgt het interieur meestal de meeste aandacht, maar hoe zit het met de buitenkant? Denk je niet dat boeken beoordeeld worden op hun omslagen? Het exterieur geeft anderen een eerste indruk en je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Hoewel dit van toepassing is op veel projecten voor woningverbetering, verhoogt het de waarde zelden zo sterk als de projectkosten.

Sommige voegen geen waarde toe en andere kunnen de waarde verlagen ten opzichte van uw huis voordat u het werk deed. Dure woningrenovaties, zoals het vervangen van verouderde apparaten door ultramoderne apparaten, kunnen ervoor zorgen dat uw keuken er geweldig uitziet, maar het is onwaarschijnlijk dat u voor dit project een goed investeringsrendement behaalt. Naast de standaard upgrades die een ouder huis gewoonlijk nodig heeft, zoals het updaten van de keuken of het verwijderen van een badkuip die zeker betere dagen heeft gekend, zullen renovaties aan uw huis over het algemeen alleen maar in waarde stijgen. Elke toevoeging aan de keuken zal waarschijnlijk de waarde van uw huis doen stijgen, aangezien veel kopers de keuken gebruiken als lakmoesproef om te zien of ze zich in huis kunnen voorstellen.

Zodra u uw lijst met renovaties hebt beperkt tot renovaties die de waarde van uw huis daadwerkelijk zullen verhogen, is het tijd om ruimte te maken voor renovaties. Als u uw huis renoveert om het op de markt te brengen, kunt u waarschijnlijk het beste andere renovaties proberen waarbij de kans groter is dat de waarde van uw huis stijgt.

Leave Reply

Required fields are marked *