Wat moet ik eerst repareren in een oud huis?

Je bent zeker op de goede weg door eerst het dak en de dakgoten aan te pakken. Het heeft geen zin om aan andere kamers te werken totdat het huis beschermd is tegen waterschade. Ik raad ook aan om alle ramen en deuren (en ook op het dak) te controleren om er zeker van te zijn dat het water van het huis wordt afgevoerd. De meest voorkomende indicator is dat er een probleem is met de fundering, waaronder scheuren of zinken.

Andere tekenen dat de fundering van het huis extra aandacht behoeft, zijn vastzittende ramen of deuren, ongelijke vloeren en bezinking. Een ervaren aannemer kan u een grondige beoordeling geven en voldoen aan de vereisten om de fundering te repareren. Iets eenvoudigs als kieren opvullen om ervoor te zorgen dat je huis nog een eeuw meegaat, geeft je gemoedsrust. Als uw huis nog steeds de originele bekleding, lijstwerk en plinten heeft, laat ze dan schuren en opnieuw afwerken in uw favoriete vlekkleur.

Het zijn tenslotte de versieringen en het lijstwerk die vintage huizen hun charme geven. Bovendien bespaart u geld op uw renovatie door alle versieringen en afwerkingen door te spuiten. Als er versieringen, lijstwerk of plinten in het huis ontbreken, zijn er magazijnen en winkels waar deze stukken bewaard blijven, dus je kunt misschien historische stukken kopen voor elke kamer die de versiering mist. Onder de oude vloerbedekking van linoleum en canvas vonden we geverfd geel grenenhout in goede staat, dus hebben we het geschuurd en afgewerkt met een donkere vlek.

Gipsreparatie en verf maakten het grootste verschil, vooral op de tweede verdieping waar de slaapkamers in goede staat waren. We hebben de vloer gerepareerd op plekken waar het niet meer te redden was en zijn verhuisd naar de derde verdieping waar we al isolatie hadden toegevoegd en nu een hardhouten vloer hebben geverfd en gelegd. Merle was eindelijk in staat om haar kantoor met torentjes in te richten, precies waar ze van had gedroomd.

Leave Reply

Required fields are marked *