Is het de moeite waard om een huis te renoveren?

Het is belangrijk om te overwegen wat door verschillende mensen gewaardeerd zal worden als je een huis renoveert. Volgens een onderzoek van de National Association of Realtors en de National Association of the Remodeling Industry, kunnen huiseigenaren ongeveer 59% van de kosten terugverdienen met een volledige renovatie van de keuken, en een nieuwe mastersuite levert doorgaans 50% op. Gefabriceerd steenfineer levert volgens het rapport van het tijdschrift Remodeling 95,5 procent van de werkkosten op, terwijl een vervanging van een garagedeur 94,5 procent van de kosten terugbetaalt. Volgens Beaudry zal het verfraaien van de buitenruimte meer voor je huis doen dan bijna elk ander project.

Hoewel ze niet zegt dat je nooit moet renoveren, zul je het geld dat je erin steekt waarschijnlijk niet terugverdienen als je dat doet vlak voordat je je huis te koop aanbiedt, vooral omdat de meeste huiseigenaren niet extra betalen voor bepaalde voorzieningen. Voordat je besluit om een huis toe te voegen of te renoveren, is het belangrijk om eerst de kosten voor de renovatie bij elkaar op te tellen op basis van een grondige beoordeling van de staat van het huis. Renovaties kunnen uw huis comfortabeler en aantrekkelijker maken en kunnen vaak de waarde van uw huis verhogen. Praat met een makelaar om erachter te komen wat uw huis waard is en hoe snel het verkocht kan worden, en om te helpen bepalen of wat u zoekt ook elders in uw prijsklasse beschikbaar is.

Trek daarnaast de waarschijnlijke marktwaarde van de woning na renovatie af, afgeleid van vergelijkbare vastgoedprijzen in de buurt. Grote reparaties, revisies van loodgieters en elektrische systemen, funderingsupgrades en uitgebreid dak- en muurwerk zijn meestal onzichtbaar en compenseren de kosten van de renovatie meestal niet. Een keukenrenovatie vereist bijvoorbeeld een soort satellietkeukenopstelling in een eetkamer of kelder, terwijl werken aan de ouderslaapkamer of het bad betekent dat je gedurende die tijd ergens anders moet slapen. Verreweg de meest populaire financieringskeuze voor een opknapper is een renovatielening, hetzij via een kredietlijn voor eigen vermogen, hetzij via een hypotheek.

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel geld je moet uitgeven aan een renovatie om te krijgen wat je wilt. En hoewel het natuurlijk absoluut noodzakelijk is om structurele problemen op te lossen die cruciaal zijn voor de veiligheid van het huis, kunnen optionele toevoegingen of renovaties die lastiger zijn door structurele problemen, reden zijn om daarvan af te zien. Tussen structurele en cosmetische renovaties zijn belangrijke toevoegingen nodig om het huis in lijn te brengen met de buren, zoals een familiekamer of derde slaapkamer in een gemeenschap van huizen met drie slaapkamers. June Gottlieb, makelaar bij Warburg in New York City raadt af om je huis te renoveren om het aantrekkelijker te maken voor kopers, ook als je niet overdrijft in je keuzes.

Het is belangrijk om onderzoek te doen en deskundigen te raadplegen om ervoor te zorgen dat je geld niet verspilt, aangezien niet elke renovatie loont.

Leave Reply

Required fields are marked *