Is het renoveren van een oud huis de moeite waard?

Het renoveren van een oud huis kan een hele klus zijn, vooral als het gaat om onverwachte problemen en budgettering. Maar met de juiste tips en trucs kunt u het meeste uit uw renovatieproject halen. Hier zijn enkele tips van experts om u te helpen beslissen of het renoveren van een oud huis de moeite waard is. Als het gaat om het renoveren van een oud huis, kunt u verwachten dat niets volgens plan verloopt, inclusief uw budget.

Op basis van bijna elk project dat we tot nu toe hebben aangepakt, is het een goede vuistregel om te budgetteren voor anderhalve kosten. Dus wat betekent dit? Verwacht meer te betalen dan normaal voor het meeste werk in een oud huis, vooral voor klussen zoals vloeren spuiten, elektrische upgrades en loodgieterij. De reden? Oudere huizen zijn meestal een beetje Frankenstein-achtig, er zijn waarschijnlijk tientallen jaren renovaties geweest en het is gewoon niet mogelijk om te voorspellen wat je zult vinden als je muren opent of vloeren verwijdert. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een oud huis dat verdacht goedkoop lijkt, zorg er dan voor dat je onderzoek doet voordat je het te serieus neemt.

Oudere huizen hebben een grotere kans op vochtproblemen als gevolg van onbekende lekkages en overstromingen of waterschade die nooit goed is verholpen. Als het gaat om de bouwstenen van een oud huis, weet je wat je kunt verwachten, aangezien deze huizen gebouwd zijn om lang mee te gaan. Dat betekent niet dat het huis niet de moeite waard is om te kopen, maar het betekent wel dat wat er op papier goed uitziet, in werkelijkheid niet altijd een goede deal is. Laat uw woning taxeren en vergelijk de waarde ervan met de verkoopprijzen van woningen in uw omgeving waar u al verbeteringen aan wilt aanbrengen.

Houd er echter rekening mee dat zelfs als het er goed uitziet, een oud huis verborgen problemen kan hebben en als het om een opknapbeurt gaat, kunnen de problemen nog ernstiger zijn. Als u een beslissing probeert te nemen, lees dan verder voor vijf dingen waar u rekening mee moet houden voordat u de trekker overhaalt en een oud huis koopt. Bij het uitscheuren van oude tegels of het slopen van isolatiemateriaal kan asbest in de lucht vrijkomen, wat longschade kan veroorzaken bij mensen die aan het huis werken of er wonen. In sommige steden, zoals Buffalo, New York en Sommerville, Massachusetts staat meer dan twee derde van de beschikbare wooneenheden al 75 jaar of langer.

Ondanks de hierboven genoemde overwegingen hebben oude huizen een aantal voordelen die je niet zult vinden in nieuwere huizen, evenals een onmiskenbare charme waardoor een huis gemakkelijk als thuis aanvoelt. Er valt iets te zeggen voor de charme en het vakmanschap dat hoort bij het kopen van een oud huis. Afhankelijk van het bouwjaar is de kans groot dat het dak vervangen moet worden om te voldoen aan de huidige bouwvoorschriften die materialen, diktes en constructiepraktijken specificeren met het oog op veiligheid en duurzaamheid. Het had verschillende koelers aan de buitenkant van het huis, een verborgen deur die onder het dek leidde die mijn ouders ontdekten toen ze de kelder verbouwden, en een nostalgisch je ne sais quoi dat onmogelijk vast te leggen is in mijn huidige huis — een nieuwbouw waarvan de naden zich nog steeds in de aarde nestelen.

Overweeg en controleer deze vaak over het hoofd geziene zorgen en neem oplossingen mee in uw renovatiebudget. Een huis renoveren kan winstgevend zijn, maar een paar honderd dollar investeren in reparaties en upgrades voegt misschien geen duizenden dollars aan waarde toe aan uw huis.

Leave Reply

Required fields are marked *