Is het goedkoper om een huis te bouwen of te verbouwen?

Als vuistregel geldt dat renovaties meestal goedkoper zijn dan nieuwbouw. Poulos zegt dat verbouwing meestal kosteneffectiever is, deels omdat het vergunningsproces goedkoper en sneller kan zijn. Nieuwbouw is goedkoper als het slechts een van de twee kamers is, het is minder storend omdat huiseigenaren hun leven niet hoeven te ontwortelen en het voegt waarde toe aan het bestaande pand. Als je weinig geld hebt, is een grote verbouwing van een huis, hoewel duur, minder dan een volledige verbouwing.

Afhankelijk van het soort en de hoeveelheid schade kan het een betere keuze zijn om het bestaande huis te slopen en opnieuw op te bouwen. Een nieuwe build omvat alles, van basis tot framing en andere initiële versies, en heeft iets dat je kunt omzeilen en waar je geld op kunt besparen als je een bestaande structuur verbouwt. Met verbouwingen kun je de pasvorm en flow creëren die je nodig hebt voor je dagelijks leven met behoud van de onvervangbare originele elementen en materialen. Met zo'n breed assortiment is het duidelijk dat de kosten voor het verbouwen van een heel huis afhankelijk zijn van de geselecteerde projecten, de smaak van de huiseigenaar en de arbeidskosten van lokale aannemers.

In stedelijke gebieden en veel buitenwijken zijn huisverbouwingen vaak beperkt tot de voetafdruk van het oorspronkelijke huis. Volgens The Spruce kost een gemiddelde verbouwing twintig procent meer dan het verbouwen van een bestaande structuur. Laten we eens kijken wat u kunt verwachten van renovatie en nieuwbouw, meer te weten komen over de voor- en nadelen van elk van deze projecten en de verschillende overwegingen die u moet maken voordat u beslist welk project u kiest. De beslissing om te verbouwen of nieuw te bouwen is afhankelijk van individuele factoren die per persoon en situatie verschillen.

Bij het overwegen van de mogelijkheid om een hele woning te verbouwen, is een deel van het proces de beslissing om al dan niet te investeren in uw huidige ruimte of om een nieuw huis te bouwen met de gewenste kenmerken. Met een kortere tijdlijn en lagere kosten is een volledige verbouwing van een huis een handige, budgetvriendelijke optie om dat „nieuwe thuisgevoel” te krijgen. FBC Remodel is een ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in interieurtransformaties door middel van ruimtelijke planning en ontwerp op maat. Om een huis op maat te bouwen, moet u een leegstaand perceel of een sloophuis kopen voor een bouwplaats waar u kunt bouwen.

Leave Reply

Required fields are marked *