Renovatie of Nieuw Kopen: Wat is de Beste Optie?

Is het de moeite waard om je huis te renoveren? Met de juiste voorbereiding en planning kan het renoveren van je huis absoluut de moeite waard zijn. Je familie hoeft niet te verhuizen en je hoeft je geen zorgen te maken over het inpakken en verplaatsen van al je spullen. Wonen in een opknapper terwijl je aan het renoveren bent is ook niet zo moeilijk als je zou denken (als je weet hoe je het moet laten werken). Een nieuw dak, een mastersuite of een renovatie van de keuken kunnen allemaal belangrijke veranderingen zijn die uw huis in de loop van de tijd aantrekkelijker zullen maken.

Uit onderzoek blijkt dat 78% van de 55-plussers en 91% van de gepensioneerden liever hun geld gebruiken om te renoveren dan om een nieuw huis te kopen. De cijfers zijn gebaseerd op klanten die ter plaatse PODS-opslagcontainers hebben geboekt zonder verhuisadressen te verplaatsen. Renovatie is meestal de beste optie, maar als je meer ruimte nodig hebt of als het huis te druk is voor je gezin, is een nieuw huis nodig. De torenhoge kosten van levensonderhoud en de hoge COVID-besmettingscijfers maken dat mensen ervoor kiezen om te renoveren in plaats van een nieuw huis te kopen.

Sommige mensen renoveren hun huis, richten hun huizen in of gebruiken containers voor extra opslagruimte. Renovaties kunnen succesvol zijn, maar het kan ook zo zijn dat het gewoon makkelijker is om je spullen in te pakken en te verhuizen. Of als je met pensioen bent, kunnen je renovaties gericht zijn op updates die je helpen ouder te worden, zodat je langer in je huis kunt blijven wonen. Het bouwen van een eigen huis op maat valt niet altijd binnen je budget, maar het is mogelijk om je bestaande huis te renoveren om beter aan je behoeften en dagelijkse gewoonten te voldoen.

Als je meer informatie nodig hebt over renovatie versus het kopen van een nieuw huis, hieronder staan enkele voor- en nadelen van beide beslissingen.

Leave Reply

Required fields are marked *