Is het renoveren van een oud huis de moeite waard?

Een oud huis kopen kan goedkoper zijn dan een nieuw huis kopen. Als u op zoek bent naar een echte opknapper, betaalt u waarschijnlijk minder dan voor een nieuwe woning. En als u de renovaties zelf uitvoert, kunt u op de lange termijn duizenden dollars besparen en een geweldige investering krijgen. Omdat grond in het verleden betaalbaarder was, hebben oudere huizen vaak grotere kavels.

Dit land was vaak bezaaid met extravagante landschappen, waaronder bomen en struiken die al generaties lang worden verzorgd. Het is bewezen dat dit soort volwassen landschapsarchitectuur de waarde van een huis verhoogt en huiseigenaren meer op hun gemak stelt vanwege de emotionele voordelen van meer groen in de omgeving. Deze kleinere buitenruimtes hebben ook minder volwassen blad. Hoewel het landschap rond oudere huizen al tientallen jaren de tijd heeft gehad om te groeien, heeft de vegetatie in de buurt van nieuwere huizen aanzienlijk minder tijd gehad, wat betekent dat nieuwere huizen vaak zijn uitgerust met een eenvoudigere landschapsarchitectuur.

Onderontwikkelde landschapsarchitectuur kan uiteindelijk leiden tot minder aantrekkelijkheid, waardoor het moeilijker wordt om het onroerend goed in de toekomst te verkopen. Terwijl oudere generaties vaak klagen over de goedkoop gemaakte goederen van vandaag in vergelijking met die van weleer, hebben ze het meestal over speelgoed of riemen, niet over huizen. Oudere builds brengen natuurlijk een hele reeks problemen met zich mee, vooral naarmate de tijd verstrijkt. Van verouderde bouwmaterialen, denk aan loodverf, en geen ventilatiesystemen omdat de bouwers zeventig jaar geleden echt niet beter wisten, tot algemene slijtage.

Met de juiste vooruitziende blik, hulp van ervaren professionals en een budget voor onverwachte uitgaven kunnen kopers oude huizen updaten en upgraden naar een versie 2.0 die beter en mooier is dan ooit tevoren. Ondanks de hierboven genoemde overwegingen hebben oude huizen een groot aantal voordelen die je niet zult vinden in nieuwere huizen, evenals een onmiskenbare charme waardoor een huis gemakkelijk als thuis aanvoelt. Katie Ziraldo is een financieel schrijver en datajournalist die zich richt op het creëren van nauwkeurige, toegankelijke en educatieve inhoud voor toekomstige generaties huizenkopers. Deze afstand tot het centrum betekent vaak langer woon-werkverkeer voor zowel werk als vrije tijd en is misschien niet ideaal voor sommige potentiële huizenkopers.

Als u niet uw uiterste best doet, kunt u uiteindelijk een oud huis kopen met mooie botten, maar met een leidingsysteem dat klaar is om te worden uitgedeeld. Het had verschillende koelers aan de buitenkant van het huis, een verborgen deur onder het dek die mijn ouders ontdekten toen ze de kelder aan het verbouwen waren, en een nostalgisch je ne sais quoi dat onmogelijk vast te leggen is in mijn huidige huis, een nieuwbouw waarvan de naden zich nog steeds in de grond nestelen. Het uitpakken van een splinternieuw huis is om vele redenen spannend, maar vergeleken met bestaande woningen zijn er ook enkele nadelen. Het kopen van een historisch huis heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, maar alleen omdat een huis lang geleden is gebouwd, betekent niet noodzakelijk dat het historisch is.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een oud huis dat verdacht goedkoop lijkt, zorg er dan voor dat je onderzoek doet voordat je het te serieus neemt. Maar kopers van slimme huizen kunnen profiteren van de lagere initiële kosten van deze woningen, naast toekomstige onderhoudskosten. Als de hoeveelheid geld en energie die wordt gestoken in het upgraden van een huis meer is dan wat het waard is, dan zou het huis er waarschijnlijk baat bij hebben om uit elkaar te worden gehaald. Emily Hoffman, die samen met haar man Kevin in 1914 een huis kocht in Needham, bezocht hun plaatselijke bouwafdeling om historische documenten op te vragen over hun huis en de vergunningsgeschiedenis.

Naarmate land schaars wordt, hebben bouwers geleerd om tuinruimte op te offeren om het aantal vierkante meters van het huis te maximaliseren, wat heeft geleid tot wonen in nauwe ruimtes. Ondanks de vooruitgang in de woningbouw in de afgelopen decennia zijn er nog steeds veel huiseigenaren die vanwege hun charme en persoonlijkheid de voorkeur geven aan oudere huizen. Vaak heeft een oud huis van 100 jaar of ouder zijn eigen unieke kopzorgen als het gaat om fundering, ontoereikende isolatie en vage elektrische bedrading.

Leave Reply

Required fields are marked *