10 projecten voor woningverbetering die de minste waarde toevoegen

Zonnepanelen voegen de minste waarde toe voor potentiële huizenkopers, namelijk slechts 0,5%. Hieronder staan 10 van de ergste voorbeelden van dit probleem, waaronder zowel projecten met nettoverliezen als woningupgrades die waarde kunnen toevoegen als u de kosten zorgvuldig onder controle houdt. Volgens HomeAdvisor kan het 5% tot 15% aan de waarde van je huis toevoegen, maar het is supergemakkelijk om veel meer uit te geven. Dit geldt vooral als je je concentreert op het creëren van een perfecte ruimte met alle attributen die je wilt, om er een handig, mooi centrum voor je huis van te maken.

Over het algemeen schat HomeAdvisor een rendement op het werk van 63%, ongeacht het upgradeniveau dat u in gedachten heeft. Dat betekent dat u bijna 40% van uw investering verliest. Verbouwingen van keukens gaan vaak gepaard met veel bruikbaarheidsupgrades waar kopers dol op zijn. Dit blijft een van de beste projecten om de verkoopwaarde te verhogen en zal waarschijnlijk altijd een toppositie innemen.

Het installeren van een nieuwe haard kan de verkoopwaarde snel verhogen. En als het een upgrade is van een oudere, minder efficiënte houtkachel naar een gas- of elektrische kachel, bonuspunten. Zelfs renovaties voor het uiterlijk en de veiligheid kunnen een groot verschil maken in klimaten waar veel open haarden worden gebruikt. Toevoegingen aan de badkamer hebben twee keer de verkoopwaarde van een nieuwe slaapkamer.

Keukens en badkamers zijn de ruimtes in een huis waar je kunt zien of het geld goed is besteed of niet, zegt architect Steve Straughan, een partner in de KAA Design Group uit Los Angeles. Het zijn de duurste delen van het huis qua constructie. En ze zijn waar mensen thuis tijd doorbrengen. Toch verliezen nieuwe keukens en badkamers een deel van hun glamour als er water in de kelder staat wanneer een potentiële koper naar je huis komt kijken, zegt Alfano.

De eerste prioriteit van elke huiseigenaar zou moeten zijn om de bestaande structuur gezond te houden, zegt Don Sever, hoofdaannemer en president van Sever Construction in Oakton, Va. Ik ben in veel huizen geweest waar mensen dertig of veertigduizend dollar uitgeven om de keuken te verbouwen, maar dan loop je de kelder in en er hangt een muffe geur omdat er water door de fundering lekt. Voor mij is het belangrijker om die dingen eerst op te lossen en later voor luxe te zorgen. Dankzij verbeterde technologie kunnen meer professionals thuis werken, en sommigen overwegen misschien om thuis een speciale kantoorruimte te creëren om de klus te klaren.

Een thuisbioscoop is perfect voor elke filmliefhebber, maar ingebouwde of op maat gemaakte elektronica die ruimte inneemt in een ruimte die anders zou kunnen worden gebruikt, kan volgens de bekende expert op het gebied van woningverbetering Bob Vila onaangenaam zijn voor potentiële kopers. Deze zijn veel duurder dan een standaard garagetoevoeging, maar kunnen uiteindelijk winstgevend zijn als je rekening houdt met zowel de hogere waarde van het huis als een paar jaar huur die je voor de ruimte in rekening brengt. Met andere woorden, je kunt niet meten hoeveel waarde je haalt uit het gebruik en plezier van je huisverbeteringen die je aanbrengt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het toevoegen van een renovatie of toevoeging van een zwembad niet de beste manier om waarde toe te voegen aan uw woning.

Hier is een lijst met de beste verbeteringen aan uw huis die u moet overwegen voordat u met uw renovatie begint om de waarde van uw huis te verhogen. Er is niets mis met een eenvoudig camerasysteem en een inbraakalarm, maar meer kost geld dat je niet terugverdient bij de verkoop van een huis en zou kopers kunnen afschrikken vanwege de extra inspanningen en rompslomp die deze systemen vergen. Stacy Sirmans en David Macpherson ontdekten dat het toevoegen van een badkamer de verkoopprijs van een huis met 8,7 procent deed stijgen, meer dan twee keer zoveel als het toevoegen van een slaapkamer. Een generator kan nuttig zijn als beveiliging, maar voegt niet veel dagelijkse verkoopwaarde toe aan huizen.

Het heeft mensen er echter niet van weerhouden om op een interessante, artistieke maar kosteneffectieve manier waarde toe te voegen aan hun huis. Als u een relatief bescheiden woning heeft in een gebied met hoge woningwaarden, heeft u veel potentieel om de waarde te verhogen door het onroerend goed te verbeteren. Een veelgemaakte fout bij het verbeteren van het huis is gecharmeerd raken van unieke of weelderige verlichtingsarmaturen, zei Alon Barzilay, oprichter van vastgoedontwikkelingsbedrijf Urban Conversions. We hebben ROI-gegevens verzameld en met twee toonaangevende makelaars gesproken om 10 projecten voor woningverbetering af te ronden die geen waarde toevoegen aan uw huis.

Er is geen eenvoudige, betrouwbare formule om te berekenen in hoeverre dit van invloed is op de doorverkoop van woningverbeteringen, maar u moet er rekening mee houden. Als je erover nadenkt om dit jaar wat geld te steken in projecten voor woningverbetering, houd dan een paar dingen in gedachten.

Leave Reply

Required fields are marked *