Verbouw woning Regenboogbuurt Almere

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
  • 11
  • voorbladfoto
Terug

 

Verbouw vrijstaande woning Regenboogbuurt Almere

Ten behoeve van het vergroten van de keuken is de tuinkamer bij de keuken gevoegd d.m.v. het verwijderen van de dragende houtskeletbouwwand tussen de 2 ruimten.

Allereerst is er destructief onderzoek gedaan naar de constructie van de wand om de constructeur voldoende informatie te verschaffen m.b.t. de berekeningen voor een stalen balk.

Daarna is een gedeelte van de gipsplafonds verwijderd om zodoende de dragende 1e verdiepingsbalklaag te kunnen ondersteunen, vervolgens is een stalen balk ingebracht en het restant van de wand verwijderd.

Afbouw d.m.v. aftimmeringen en stukadoorswerk, technische installaties zijn aangepast t.b.v. de nieuwe keuken.

Om meer daglicht te verkrijgen in de voormalige tuinkamer is een schuifpui geplaatst.