Voormalige drukkerij naar woning

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Voorbladfoto
Terug

 

Renovatie voormalige drukkerij naar woning.

In de vesting Naarden is in de geschiedenis een woonhuis omgebouwd naar drukkerij. Hierbij zijn, om trillingen te voorkomen van de drukpersen, gigantische hoeveelheden beton verwerkt op de begane grond met verschillende niveaus.

Allereerst zijn de volledige plafond- , wand- en vloerafwerkingen alsmede de technische installaties verwijderd.

Vervolgens is met de opdrachtgever en architect/constructeur nader bepaald, n.a.v. de oorspronkelijke constructie en haar kwaliteit, op welke wijze diverse constructies zouden worden vernieuwd/aangepast.

Daarbij zijn alle voormalige betonopstortingen in de begane grondvloer gewijzigd, is de verdiepingsbalklaag grotendeels vervangen en is er een nieuwe kap geplaatst met dakkapellen.

Diverse houden gevelkozijnen zijn vervangen.

Daarna is de woning afgebouwd naar de hedendaagse wensen en eisen.